Her spørger man blot sin nærmeste leder

Hos Danish Agro Machinery er det helt almindeligt, at medarbejderne kommer og spørger, om de kan komme på kursus. Og for både virksomhed og medarbejdere gør det en forskel, at man kan søge kompetencefonden.

I dag finder man måske ikke mange medarbejdere, der har arbejdet i samme virksomhed i over 30 år. Det gør man i Danish Agro Machinery, der er ejet af Danish Agro, som er en af Europas største landbrugskoncerner. Her møder vi Ulla Poulsen, der har været ansat i 32 år.

Gennem årene har opgaverne ændret sig, og Ulla har derfor løbende haft brug for at udvikle sine kompetencer og lære nye it-færdigheder.

– Når jeg synes, jeg mangler nogle færdigheder eller en opfriskning i de forskellige programmer, søger jeg på markedet for at se, om der er et kursus, som kan opfylde mit behov. Derefter sender jeg en ansøgning afsted til kompetencefonden og afventer, om det kan godkendes, siger Ulla

Verden forandrer sig og vi må følge med
Som i mange andre virksomheder oplever man i Danish Agro Machinery, at omverdenen hele tiden stiller nye krav. Det er derfor vigtigt, at medarbejderne løbende udvikler deres kompetencer.

Økonomichef, Morten Andersen fremhæver, at det især går stærkt inden for it-området, hvor der hele tiden kommer nye – og smartere – måder at gøre tingene på.

– Der sker hele tiden noget på it-området, og her er det vigtigt, at medarbejderne er godt klædt på. Det er et område, hvor vi hele tiden skal følge med og lære nyt, fortæller Morten.

Også Ulla oplever, at det er vigtigt at følge med i udviklingen. Hendes arbejdsopgaver er fordelt mellem service og virksomhedens kommunikation. Hun sætter bl.a. nyhedsmail op, laver powerpoint præsentationer og invitationer.

Hun har derfor været på kursus i fx photoshop og InDesign men også Excel og Access. Programmer, hvor der løbende kommer nye muligheder

– Jeg har helt klart oplevet, at jeg i nogle tilfælde kan spare nogle arbejdsgange og gøre tingere nemmere for mig selv. Jeg har måske ikke haft godt nok kendskab til programmerne og har ikke kunnet løse mine opgaver 100% tilfredsstillende. Det kan jeg nu, siger hun.

Men det faglige er ikke det eneste, Ulla får ud af at tage på videre- og efteruddannelse.

– Det giver da efterfølgende mere selvtillid, og det er tilfredsstillelse at få et skulderklap for godt udført arbejde, lyder det fra Ulla, der oplever det som nemt at komme på kursus.

Helt naturligt at tale om
Når man taler med Morten og Ulla, bliver det ret hurtigt tydeligt, at det i Danish Agro Machinery er helt naturligt at tale om muligheden for at komme på efter- og videreuddannelse.

– Det er stort set altid medarbejderne, som kommer og spørger til efteruddannelse. Det er selvfølgelig også et punkt, når vi har medarbejdersamtaler, men det er blevet meget naturligt for vores medarbejdere at komme med ønsker om uddannelse. Når vi har personalemøde, opfordrer vi også til, at man går til sin nærmeste leder, hvis man har brug for at komme afsted, fortæller Morten.

Skal man lede efter en forhindring, er det tid og travlhed, men også det, har man en holdning til hos Danish Agro Machinery.

– For os er det vigtigt, at medarbejderne prioriterer at tage en dag eller to væk fra kontoret for at komme på efteruddannelse, og det ved de, lyder det fra Morten.

Betyder noget, at vi kan søge kompetencefonden
Både Ulla og Morten peger på, at det gør en forskel, at der er mulighed for at søge kompetencefonden.

– Det, at vi som virksomhed kan søge kompetencefonden, gør, at vi ikke skal tænke så meget på det økonomiske, når vi sender medarbejdere på uddannelse. Men det betyder faktisk også, at de i højere grad har mod på at spørge, fordi de ved, at det ikke påvirker virksomheden økonomisk, siger Morten.

En udtalelse, Ulla er enig i, og hun opfordrer derfor andre til at bruge muligheden for at søge kompetencefonden og komme på efter- og videreuddannelse.

– Brug det. Det giver så meget igen, både fagligt men bestemt også på det personlige plan, siger Ulla.

Mød tidligere kursister

Bliv klogere på dine muligheder og lad dig inspirere, når tildligere kursister fortæller om deres forløb og kursusudbytte.

Jeg synes ikke, det er spændende at gå i skole, men man må bare tage sig selv i nakken. Hvis man vil, så kan man.

Søren Steffansen, tidligere kursist på tyskkursus